Rezervația Biosferei UNESCO "Prutul de Jos"

Cu o suprafață totală de peste 14,7 mii de hectare, Rezervația naturală biosfera “Lunca Prutului” cuprinde nouă localități din raionul Cahul, Crihana Veche, Manta, Vadul lui Isac, Colibași, Brânza, Văleni, Slobozia Mare, Câșlița-Prut și satul Giurgiulești, inclusiv 824 de hectare de pădure.

Aici viețuiesc nu mai puțin de 200 de specii de păsări, 40 de specii de mamifere și cresc peste 300 de tipuri de plate. Multe dintre acestea fiind include în Cartea Roșie a Moldovei și fiind pe cale de dispariție.

Caracterul de poartă de intrare în Rezervația Deltei Dunării, îi dă o importanță ecologică acestui parc, prin intersecția a trei coridoare majore de migrație a păsărilor care clocesc pe teritoriul Eurasiei.

Teritoriul parcului exceptând Lacul Brateș, a fost declarat Sit de Importanță Comunitară (SCI) ROSCI0105, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000, iar întreg teritoriul parcului a fost desemnat Arie Specială de Protecție Avifaunistică (SPA) în cadrul rețelei ecologice europene Natura 2000,  prin Hotărârea de Guvern nr. 1284/24.10.2007.