+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano

Excursii prin Moldova

Vrei sa descoperi Moldova?

Pentru turiștii doritori de a cunoaște cultura unui popor, este convenabil să facă o excursie către destinaţiile cele mai reprezentative ale acestuia.
Agentia de turism Enjoy Travel vă propune oferte de circuite/excursii prin Moldova, avantajoase și care merită de vizitat.

Pentru celelalte oferte accesaţi prima pagină sau căutare oferte.

https://enjoytravel.md/ro/excursii-in-moldova

 

   
Mănăstirea Căpriana, situată în apropierea or. Străşeni, reprezintă un complex arhitectural care include: Biserica Adormirii Maicii Domnului (1545), Biserica Sfântului Nicolae (1840) şi Biserica Sfântului Gheorghe (1903).
Mănăstirea s-a aflat sub ocrotirea unui şir de domnitori: Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Petru Rareş şi Alexandru Lăpuşneanu.
În apropierea mănăstirii, în pădure, creşte stejarul, numit de locuitori al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Se zice că la tulpina acestui stejar domnitorul s-a odihnit după o bătălie.
Căpriana este un monument viu al credinţei, pereţii ei păstrează vechile legende ale mănăstirii şi o epocă întreagă de dezvoltare a poporului moldav.
   
Mănăstirea Hâncu este situată pe râul Cogâlnic, la 70 km de capitala republicii, într-o vale frumoasă înconjurată din toate părţile de păduri seculare.
Fondată în anul 1678, mănăstirea încă din sec. XVII era una dintre cele mai bogate din centrul Moldovei.
Şirul credincioşilor veniţi la mănăstire creşte în ziua Sf. Paraschiva, care este sărbătorită conform calendarului bisericesc la 27 octombrie.
În jurul mănăstirii sunt multe izvoare, unul dintre care este puternic mineralizat. Mănăstirea bucură şi în prezent ochii şi inima credincioşilor şi vizitatorilor.
   
Mănăstirea Curchi  este una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldoveneşti din Basarabia.
Aceasta este situată în Codrii Orheiului (s. Vatici). Potrivit unor legende, aceasta a fost întemeiată de către Ştefan cel Mare
   
Orheiul Vechi. Acest muzeu sub cerul liber reprezintă o adevărată cetate naturală (populată în cele mai vechi timpuri).
Pe teritoriul Orheiului Vechi cu o suprafaţă de 220 hectare s-au păstrat ruinele diverselor civilizaţii.
Cea mai mare parte a obiectelor găsite se păstrează în colecţia complexului  muzeistic, care deţine peste 4 mii exponate.
Cu tradiţiile şi traiul ţăranilor moldoveni şi etnografia regiunii veţi face cunoştinţă la "Casa ţărănească din sec. XIX" din s. Butuceni.
Prânzul în stil naţional cu bucate moldoveneşti tradiţionale, programul folcloric şi vizitarea expoziţiei cu vânzare a obiectelor de artizanat popular Vă vor face cunoştinţă cu tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru.
   
Cea mai veche rezervaţie ştiinţifică din Moldova "Codrii" se găseşte în preajma comunei  Lozova, cca 50 km de Chişinău, şi a fost înfiinţată la 27 septembrie 1971.
Natura de aici impresionează prin abundenţa de forme şi specii, unele dintre ele sunt rare sau pe cale de dispariţie. În rezervaţia "Codrii" sunt puse sub protecţie ca 1000 specii de plante, 43 specii de mamifere, 145 specii de păsări, 7 specii reptile, 10 specii de amfibii şi peste 10 mii de specii de insecte şi numeroase specii de arbori. În perimetrul rezervaţiei mai există o zonă reprezentativă de luncă şi funcţionează un bogat "Muzeu al naturii".
   
Combinatul de vinuri de calitate "Mileştii Mici" ocupă nişa binemeritată în turismul Moldovei.  Având un spirit romantic se bucură mereu de mulţi viyitatori. Acest beci cu vinuri a fost înfiinţat în anii 70 ai secolului trecut.
Galeriile calcaroase au o adâncime de 40 - 85 metri şi  lungimea de 200 km.  Vinurile păstrate aici sunt din roada anilor 1968 - 1991. Spiritul trecutului a inundat subteranele acestui oraş al vinului.
Temperatura constantă de 12-14 C şi umiditatea de 85-95% a acestei "împărăţii a vinului" contribuie la păstrarea rezervelor strategice moldoveneşti.
   
Combinatul "Cricova" pe dreptate este o perlă a vinificaţiei moldoveneşti. Astăzi Cricova este un oraş subteran. Te convingi de acest fapt parcurgând pe străzile şi bulevardele cu denumiri de vin - Caberne, Pinot, Feteasca, Aligote...
Vinoteca din Cricova deţine peste un milion de sticle de diverse vinuri. Tot aici se păstrează vinuri franceze, italiene, spaniole unicale, precum şi mostre din alte ţări. Cele mai vechi sunt datate cu anul 1902. Vinificatorii din Cricova au cucerit peste 60 medalii de aur şi argint la prestigioasele expoziţii şi concursuri internaţionale.
   
"Château Vartely" - este o întreprindere tînără de vinificaţie, în sensul bun al cuvîntului, ambiţioasă, situată nemijlocit în zona Orheiului, unde mai trăiesc şi astăzi tradiţiile bogate de cultivare ale viţei de vie şi de producere a "băuturii zeilor"- vinului.
Compania "Château Vartely" produce vinuri de calitate înaltă din cele mai bune soiuri europene de struguri, cultivate în zona de Centru şi Sud a Moldovei.