+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

De la

100
EURO
Valabilă de la: 
12 Iun 2020 to 31 Oct 2020
Oraş plecare: 
Chişinău

Rezervează

Profită de acest tur de 2 zile în ținuturile odesite și vizitează Cetatea Albă, Centrul de Cultură a Vinului „Shabo” și orașul Odesa.

WEEKEND ÎN ȚINUTURILE ODESITE !!!

Excursie la Cetatea Albă și Centrul de Cultură a Vinului „Shabo”

Incursiune la Cetatea Albă

Istoria așezării își are începutul încă din secolul VI î.e.n., odată cu stabilirea coloniștilor greci în zonă. În perioada medievală comercianții genovezi ridică fortul pe locul unor construcții antice. În secolul XIV este cucerită de domnul Moldovei, Roman Mușat, care-i aduce modificări importante, iar predecesorii săi au transformat-o într-o adevărată fortăreață. În 1484 cetatea este cucerită de Imperiul Otoman, care a botezat-o Ak-Kerman. Începând cu anul 1774 intră sub controlul rus. Iar în secolul XX cetatea este ocupată repetat de către armata sovietică și română.

Excursie și degustare de vinuri la Centrul de Cultură a Vinului „Shabo”

Shabo este o vinărie ucraineană, situată în sud-vestul Ucrainei, la o distanță de 75 km de Odesa și 180 km de Chișinău. Fiind un centru al culturii vinului, aici sunt respectate toate standardele pentru crearea celor mai selecte băuturi nobile. Istoria vinăriei pornește din perioada ocupației otomane, dar înflorește în secolul XIX, când teritoriul este ocupat de emigranți elvețieni. Astfel, treptat Shabo devine „un terroir” ucrainean al vinurilor europene. Din 2003 este transformat într-un complex vinicol impunător, cu ciclu complet de realizare: cultivare, prelucrare, producere și vânzarea a vinului, spumantelor și băuturilor tari. Principalele atracții: aleea strugurilor, muzeul vinului și vinificației, un centru expozițional de artă sculpturală și arhitectonică, un multivizion, 2 săli de degustare, galerii de depozitare a vinului, un laborator, „Casa Vinului Spumant”. Excursia se va încheia într-una din sălile de degustare, unde veți gusta 6 vinuri din producția locală.

ATRACȚII TURISTICE: Cetatea Albă, Centrul de Cultură a Vinului Shabo, Orașul Odesa,

Odessa oraș cosmopolit

Excursie în orașul Odessa

Odessa este unul dintre orașele ucrainene cu o istorie agitată de la fondare până astăzi. Ca așezare își are originile din secolul IV î.e.n., dar important port, urbe și centru administrativ devine începând cu secolul XVIII, la porunca Ecaterinei II. Locuri de vizitat: Teatrul Național de Opera, scările Potemkin, Palatul Voronțov, catedrala Schimbarea la Față, cartierul Arcadia, stradela Deribasov, portul ș.a.

Excursie și prânz la Piața alimentară orășenească

Pe lângă combinația arhitecturală specifică, portul și plajele sale atractive, în Odesa există un loc special dedicat gurmanzilor sau pur și simplu iubitorilor de mâncare aleasă, cunoscută ca Piața alimentară orășenească. Este un concept original, în stilul bazarurilor orientale, cu o largă diversitate de feluri de mâncare, la prețuri foarte accesibile. Tot aici în dependență de buzunarul fiecăruia vă veți alege tipul de mâncare dorit pentru a lua prânzul (nu este inclus în prețul excursiei).

Ce este inclus

  •  Cazare de o noapte la un hotel de 4 stele în Odessa
  •  Excursie la Cetatea Albă
  •  Excursie la Centrul de Cultură a Vinului „Shabo”
  •  Degustarea a 6 tipuri de vin la Centrul de Cultură a Vinului „Shabo”
  •  Excursie în Odesa
  •  Bilete de intrare la toate atracțiile turistice conform programului
  •  Transport pe parcursul întregului itinerar
  •  Ghid (vorbitor de limbă rusă)

 P.S Prețul indicat este per persoană pentru un grup de minimum 15 persoane.