+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

De la

700
MDL

Rezervează

DRUMEȚII PRIN ATRACȚIILE NATURALE ALE MOLDOVEI

Excursie la Rezervația Peisagistică „Suta de Movile”

Urmând calea către valea  până la Cobani descoperim Rezervația Peisagistică „Suta de Movile”, care de fapt însumează mai mult de 3500. Relieful acestei zone s-a format cu 10-20 milioane ani in urmă. Înălțimile lor variază între 1.5 m și 30.5 m, cea mai înaltă este „Movila Țiganului” care are 60 m. Pentru prima oară acest produs al naturii este menționat în lucrarea lui Dimitrie Cantemir „Descriptio Moldaviae” cu apelativul „Centum Monticulli”.

Excursie la Naturale „Pădurea Domnească”

În secolele medievale teritoriile Rezervației Naturale „Pădurea Domnească” se aflau sub administrația curții suveranilor Țării Moldovei, care adesea veneau aici la vânătoare. De la statutul său anterior aceasta și-a moștenit numele „Pădurea Domnească”. Astăzi se întinde pe o suprafață de 40 km, dar itinerarul nostru cuprinde doar omică parte a acesteia, inclusiv și vizitarea țarcurilor cu zimbri, unice în Moldova. Rezervația este amplasată în lunca Prutului și este traversată de râul Camenca, ceea ce îi conferă incomparabilitatea peisajului natural.

Excursie la meșterul de măști Victor Vădăvoi din satul Dușmani

În localitatea Dușmani, raionul Glodeni, meșterul popular Victor Vădăvoi se ocupă de proiectarea și crearea măștilor originale destinate Carnavalului de la Veneția. Pentru că produsele meșterului basarabean sunt foarte solicitate, acesta livrează săptămânal în Italia până la 5 tipuri de măști. Instruit în Italia, artistul reușește să realizeze până la 100 de lucrări pe zi.

ATRACȚII TURISTICE: Rezervația Peisagistică „Suta de Movile”, Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”.

 

Ce este inclus

  •  Excursie la Rezervația Peisagistică „Suta de Movile”
  •  Excursie la Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”
  •  Prânz – pentru fiecare turist este prevăzut câte un lunch-box
  •  Excursie la meșterul de măști Victor Vădăvoi
  •  Transport pe întreaga durată a itinerarului
  •  Ghid

P.S. Prețul indicat este per persoană pentru un grup de minimum 15 persoane. 

 

Tour Prices Per Group: 
10 - 17
700
MDL