Traseu ciclist: Naslavcea – Rediul Mare – Taul – Donduseni. Cazare in Donduseni.
Naslavcea: Satul Naslavcea este situat pe dealuri pitoreşti şi creează impresia unui adevărat sat de munte. Pe malul stîng al pîrîului Chisarău, la un kilometru de gura lui se află rîpa numită Karpov Iar, monument paleonologic (în profilul geologic al rîpii putem vedea şisturi negre de fosforit ieştite în afară, lutişuri şisoase, subţiri cu amprente de peşti sarmaţi şi de plante). Pe această porţiune, principala atracţie turistică o reprezintă locurile pitoreşti. Pînă în prezent, în sat funcţionează Biserica Adormirii Maicii Domnului, construită încă în anul 1905, care activează mai mult de un secol. La doi kilometri de biserică se află peşterile Nagoreni. Pe malul opus al rîului Nistru (Ucraina) se află renumita mănăstire în stîncă de la Leadovo. În apropierea satului Naslavcea se află o carieră de argilit inundată şi Hidrocentrala 2 (Ucraina). În centrul satului se află monumentul dedicat jertfelor răscoalei de la Hotin din anul 1919.
Rediul Mare: Monumentul de arhitectură peisajeră “Parcul Rediul Mare”. Este Arie naturală protejată de stat. Se întinde pe o suprafaţă de 10 ha. Lucrările de amenajare a parcului au fost executate între anii 1912-1924 de către acelaşi livădar, V. Vladislav-Padalco din Odesa. Colecția dendrologică a parcului alcătuieşte 30 specii de copac şi arbuşti (dintre care numai 13 sunt locale), cum ar fi salcâmul alb, sofra japoneză, arţarul de câmp, verescul, bradul obişnuit şi azuriu, frasinul, cireşul, stejarul nordic şi piramidal, castanul porcesc, arţarul argintiu, salcia albă plângătoare.
Taul: Monumentul de arhitectură peisajeră “Parcul Ţaul”. Este Arie naturală protejată de stat. Se întinde pe o suprafaţă de 46 ha. Este cel mai mare parc dendrologic din Moldova. A fost fondat în 1901 – 1903 de către bancherul şi proprietarul acestei moşii A.I.Pommer din Odesa, originar din Grecia. În faţa parcului se află clădirea fostului conac al acestuia. Parcul a fost amenajat de talentatul livadar Ipolit Vasile Vladislavschii – Padalko. Sub ocrotirea statului, monumentul se află din anul 1956. Colecția dendrologica reprezintă circa 150 de specii de arbori, arbuști și liane, dintre care peste 100 de forme sunt exotice. Parcul are o rețea impresionantă de alei, cărărui și drumuri de peste 12,5 km. Accesul vizitatorilor în parc este liber.