+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

Traseul ECO-Turistic ,,Izvorul Vieții”

Are peste 200 de ani și, chiar dacă nu mai are strălucirea de altădată, mai veghează și astăzi întreaga localitate

Datează din anul 1793 și este monument de arhitectură de categorie națională. Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Măcăreuca, sat din cadrul comunei Cotova din raionul Drochia, se află astăzi într-o stare deplorabilă și necesită reparații urgente.

Reparații capitale

Traseul turistic „Bucovina basarabeană”

Acest traseu de 50 km se parcurge parțial pietonal, oferind o îmbinare perfectă între natură și cultură.

Etape cheie:

Traseul turistic „Pe meleagurile Movilei Măgura”

Cu o lungime de 65 km, acest traseu oferă o experiență diversificată, desfășurată pe parcursul a 8-9 ore.

Atracții principale:

Traseul turistic „De la Prut la Movila Măgura”

Acest traseu spectaculos are o lungime de 118 km și include 36 de obiective turistice, oferind o incursiune în istoria și cultura regiunii.

Puncte de atracție:

Traseul turistic Farmecul Colinelor prin rezervația naturală Plaiul Fagului

Farmecul Colinelor este o regiune cuprinsă de dealuri și codri: dealul Veverița cu o înălțime de 415 metri, iar prin preajmă se află dealul Magura cu o înălțime de 389 metri și dealul Bălănești, cu o înălțime de 429 metri;. Traseul trece și prin rezervația naturală Plaiul Fagului.

Traseul are itinerarul:

Hiking pe Drumul Poștei Regale

Drumul Poștei Regale este un traseu cu un drum de vechime, când strămoșii căutau căi scurte și comode de circulație, între codrii seculari, ape abundente, cât mai departe de pericolele atacurilor din partea hoardelor străine.

Hiking prin Valea Vinului

Valea Vinului este o regiune vitivinicolă, amplasată în centrul Republicii Moldova, relieful regiunii IGP Codru este puternic fragmentată de o rețea de văi, ravene și mai ales de multiple hârtoape, creste și dealuri, intersectate de pâraie și răulețe.

Hiking prin Codrii Sipoteniului

Codrii Sipoteniului este o arie naturală protejată de stat, fiind o suprafață de pădure cu arborete natural – fundamental valoros de fag, dintre care două specii sunt incluse în Cartea Roșie a Moldovei.

Traseul ecoturistic are 2 itinerare: 

#1. Sipoteni – Tochile – Leordoaia – Palanca – Hârjauca – Oricova – Sipoteni;

#2. Sipoteni – Povestea Codrului – Sanatoriul Codru – Raciula – Frumoasa – Hoginesti – Hîrbovat, care cuprinde destinații precum:

Traseul de drumeții Nisporeni – Vărzăreștii Vechi

Traseele din Nisporeni conecteaza rezervația peisagistică Cazimir–Milești cu priveliștile încântătoare de pe Dealul Mîrzoaia și vârful Dealului Răcătău, și ghidează turiștii spre 10 atracții de neratat ale regiunii: