+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

De la

800
MDL

Rezervează

EXPERIENȚĂ VINICOLĂ ȘI GASTRONOMICĂ ÎN GĂGĂUZIA

Excursie la Muzeul Găgăuz de Istorie și Etnografie din localitatea Beșalma

Localitatea Beșalma, aflată în inima Găgăuziei, găzduiește Muzeul Național Găgăuz de Istorie și Etnografie „Dumitru Cara-Ciobanu”, care oglindește istoria, cultura și caracterul cotidian al etniei acestei regiuni. În timpul excursiei vizitatorii se vor transpune pentru câteva ore în mijlocul civilizației găgăuze, pentru că aici se regăsesc cca 6000 piese, împânzite în 6 săli expoziționale. Cel mai valoros exponat al muzeului este o cine-fonotecă bogată.

Excursie la pensiunea „Gagauz Sofrasi”

Vom face o incursiune în cea mai mare localitate rurală din Europa, satul Congaz, pentru un popas la pensiunea „Gagauz Sofrasi”. Originalitatea pensiunii este stilul tradițional găgăuz păstrat, atât în organizarea spațiului interior, cât și exterior al întregului complex. Fiecare încăpere este realizată ca acum 100 de ani, după modelul caselor strămoșilor etnici găgăuzi. Pentru a intra cu desăvârșire în atmosfera regiunii, la sfârșitul excursiei, veți fi serviți cu un prânz gastronomic tipic găgăuz (prânzul nu este inclus în prețul pachetului turistic).

Tur panoramic al orașului Comrat

Comrat este centrul administrativ al Uniunii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Istoria orașului pornește de la 1789 (când pentru prima oară est menționat documentar), iar componența etnică pestriță îl transformă într-un bastion al multiculturalismului basarabean. Atracții: Catedrala Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul, Muzeul Național Găgăuz de Istorie și Etnografie, Monumentul eroilor eliberatori (sculptor Lazăr Dubinovski), Monumentul proletcultist al lui Lenin, Monumentul soldaților căzuți în Afganistan (sculptor Afanasie Caraciobanu).

Excursie și degustare la vinăria „Vinuri de Comrat”

„Vinuri de Comrat” reprezintă o unitate complexă și modernă de cultivare și prelucrare vinicolă. În procesul de vinificație sunt combinate tehnologiile moderne cu tradiția găgăuză pentru realizarea unui produs finit original. Pe podgoriile de la Comrat este cultivat soiul georgian de struguri Saperavi, despre care specialiștii afirmă că vinul obținut aici este mult mai bun ca cel din Georgia, datorită solului stepei Bugeacului. Ca un tribut adus istoriei ținutului Comrat, vinăria produce seria de vinuri „Black Horse” – „cal negru”, numele turcic al regiunii („Komur-At”).


ATRACȚII TURISTICE: Muzeul Național Găgăuz de Istorie și Etnografie „Dumitru Cara-Ciobanu” Pensiunea „Gagauz Sofrasi”Orașul ComratVinăria „Vinuri de Comrat”

 

Ce este inclus

  •  Excursie la Muzeul Național Găgăuz de Istorie și Etnografie „Dumitru Cara-Ciobanu” din satul Beșalma
  •  Excursie la pensiunea „Gagauz Sofrasi”
  •  Excursie la vinăria „Vinuri de Comrat”
  •  Tur panoramic al orașului Comrat
  •  Bilete de intrare la atracțiile turistice din program
  •  Degustarea a 5 vinuri la vinăria „Vinuri de Comrat”
  •  Transport pe durata întregului itinerar
  •  Ghid

P.S. Prețul indicat este per persoană pentru un grup de minimum 15 persoane. 

 

 

Tour Prices Per Group: 
10 - 17
800
MDL