Bycle

Traseu ciclist: Bender – Leuntea – Gradinita – Talmaza – Ciobruciu – Purcari. Cazare in Purcari.

Leuntea:   

  • Rezervaţia peisajeră “Grădina Turcească”. Este Arie naturală protejată de stat. Se întinde pe o suprafaţă de 224 ha în raionul Căuşeni între satele Leuntea şi Copanca, ocolul silvic Copanca. Peisajul poate fi descris: Albia veche a Nistrului, pădure de luncă inundabilă cu colonii de bâtlani.

Gradinita: 

  • Întreprinderea vinicolă „Leuntea Vin”.

Talmaza:  

Traseu ciclist: Causeni – Hagimus – Chitcani – Tirnauca – Bender. Cazare in Bender.

Hagimus:

  • Mănăstirea Hagimus (mănăstire de călugărite) Hram: Sfintele Marta și Maria. A fost deschisă în anul 1997 cu ajutorul mănăstirii „Noul Neamţ”, de Preasfintitul Dorimedont. Mănăstirea are o biserica, câteva chelii și o școală, în care s-a deschis în anul 1998 un Seminar Teologic pentru fete.

Chitcani:

Traseu ciclist: Cimislia – Zaim – Causeni. Cazare in Causeni

Zaim:          Casa-muzeu „Alexei Mateevici”. Muzeul află în aceeaşi clădire în care a copilărit poetul Alexei Mateevici. Muzeul funcţionează de la 26 martie 1988, ziua de naştere a poetului. În fiecare an, în perioada 16-30 martie, se desfăşoară „Zilele Naţionale Mateevici”. Casa-muzeu organizează frecvent la Zaim, concursuri literare şi conferinţe ştiinţifice.

Traseu ciclist: Tomai – Comrat – Bugeac – Gradiste – Cimislia. Cazare in Cimislia.

Tomai:        Combinatul de vinuri “Tomai Vinex” cu podgoriile acestuia. TOMAI – un vechi centru de vinificaţie situat in stepă pitorească de Bugeac.

Comrat:    *Muzeul regional de Istorie şi Studiere a Ţinutului. Muzeul are o colecţie de exponate dedicate istoriei ţinutului din Stepa Bugeacului.

*Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul”

*Monument al Naturii Geologic şi Paleontologic ”Secţiunea Geologică Ialpug”. Este Arie naturală protejată de stat. Se întinde pe o suprafaţă de 5,6 ha lângă oraşul Comrat, panta stângă a văii râului Ialpug, ocolul silvic Comrat.

 

Traseu ciclist: Pocrovca – Cosauti – Soroca. Trasee cicliste prin Soroca. Cazare in Soroca.

Cosauti:     *Mănăstirea Cosăuţ (mănăstire de călugări). Hram: Acoperamantul Maicii Domnului. Se află pe malul râului Nistru la 5 km de satul Cosăuţ. Este înfiinţată în anul 1994 de către parohul satului Cosauţi, Ieronim Palii. Mănăstirea este situată în apropierea locului numit „la Pristol”. Aici, în urma cu 170 de ani s-a aflat o mănăstire de călugări cu hramul Naşterea Maicii Domnului, întemeiată în anul 1729 de doi preoti monahi, Pavel şi Gavriil. Biserica este terminată în anul 1999, construindu-se apoi şi un corp de chilii cu trapeză.

Traseu ciclist: Donduseni – Arionesti – Rudi – Pocrovca. Cazare in Pocrovca.

Arionesti/Rudi: *Rezervaţia Peisajeră “Rudi – Arioneşti”. Este Arie naturală protejată de stat. Se întinde pe o suprafaţă de 916 ha la 10 km mai jos de oraşul Otaci, de-a lungul Nistrului, ocolul silvic Otaci, Arioneşti – Stânca. Peisajul reprezintă: Ponoare adânci, izvoare şi cascade. Pădurea e cu diferite plante rare: drăcilă, corn, luntricică, dediţel, pojarniţă de munte, trifoi negru ş.a.m.d

Traseu ciclist: Naslavcea – Rediul Mare – Taul – Donduseni. Cazare in Donduseni.

Naslavcea: Satul Naslavcea este situat pe dealuri pitoreşti şi creează impresia unui adevărat sat de munte. Pe malul stîng al pîrîului Chisarău, la un kilometru de gura lui se află rîpa numită Karpov Iar, monument paleonologic (în profilul geologic al rîpii putem vedea şisturi negre de fosforit ieştite în afară, lutişuri şisoase, subţiri cu amprente de peşti sarmaţi şi de plante). Pe această porţiune, principala atracţie turistică  o reprezintă locurile pitoreşti.

Traseu turistic naţional „Mica Deltă a Moldovei” Chişinău–Cahul–Manta–Văleni–Slobozia Mare–Giurgiulești-Chișinău


„Mica Deltă a Moldovei”


Tipul traseului: liniar

Tematica excursiei: natură, istorie, ecologie.

Lungimea traseului – 480 km tur-retur.

Durata excursiei: 12 – 14 ore (în dependență de durata vizitării rezervației științifice „Prutul de Jos”).

Beneficiarii excursiei: turişti interni, turişti străini, elevi, studenți.

Traseu turistic naţional „Prutul de mijloc”: Chişinău–Glodeni-Cobani–Butești–Balatina–Moara Domnească-Fălești–Ungheni–Rădenii Vechi-Chișinău


Tipul traseului: circular


Tematica excursiei: istorie, natură, ecologie.

Lungimea traseului – 480 km tur-retur.

Durata excursiei: 2 zile. Traseul turistic poate fi divizat în două cu o durată de până la 12-14 ore. I variantă: Chișinău – Glodeni – Cobani – Butești – Chișinău, și a II variantă: Chișinău – Glodeni – Balatina – Moara Domnească – Fălești – Ungheni – Chișinău.

Traseu turistic Slobozia Mare – Vulcănești "Descoperiți căldura Moldovei de sud"

  • Lungime: 30 km
  • Timp de parcurgere: 5 h
  • Nivel de dificultate: medie
  • Închiriere biciclete: da
  • Punct de pornire: Vinăria din Vale
  • Punct final: Vinăria Kara Gani
  • DNM: 139 m

Descrierea traseului:

Traseul vă invită să descoperiți peisaje naturale neexplorate unde veți pedala de-a lungul dealurilor acoperite cu vii și livezi.

Află primul cele mai bune oferte