+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

Ungaria

Ungaria, in maghiara Magyarorszag, e situata in Europa Centrala. Numele acesteia provine din limba turca veche si se traduce prin zece sageti.

Ungaria nu se poate mândri cu mări sau cu munţi înalţi, dar are peisaje extrem de variate, spectaculoase pe alocuri. Unii turişti se simt bine în mijlocul Câmpiei Maghiare, acolo unde găsesc binemeritata linişte, dar şi o faună şi o floră bogată. Alţii preferă să se plimbe pe dealurile şi văile regiunii nordice şi ale teritoriului de dincolo de Dunăre. Cei care iubesc soarele, apa şi sporturile nautice au, de asemenea, nenumărate oportunităţi. 

 

Capitala ţării, Budapesta, numită şi “Perla Dunării”, dispune de o aşezare geografică unică, extrem de frumoasă. Dunărea desparte munţii pe care este aşezată Buda de câmpia pe care se întinde Pesta. La Budapesta sunt cele mai multe băi termale dintre toate capitalele lumii. Metropola cu o viaţă culturală efervescentă, oraş al contrastelor, oferă experiente de neuitat pentru toate categoriil e de vârstă.

 Budapesta, cu cele 30 de teatre, cu Opera şi Teatrul de Operetă, cu numeroasele săli de concerte şi Teatrul de Dans, este capitala ţării şi din punct de vedere cultural. Cea mai recentă realizare în acest domeniu este Palatul Artelor, construit pe malul de la Pesta al Dunării. Se organizează foarte multe festivaluri, concerte şi alte evenimente culturale, câteva dintre ele cu renume mondial. De asemenea, in Ungaria au loc evenimente sportive importante, care se repetă anual.

 Cultura băilor are o istorie lungă de 2.000 de ani pe teritoriul Ungariei unde, până azi, arheologii au descoperit urmele a peste 20 de băi din timpul romanilor. Băile construite de turci în secolul al XVI-lea funcţionează şi azi în Budapesta şi Eger. Pe tot teritoriul ţării, în jurul izvoarelor cu ape termale, s-au construit şi se construiesc în continuare băi, parcuri de distracţii acvatice, ştranduri, hoteluri şi pensiuni cu o bogată ofertă de servicii pentru toate buzunarele. Hévíz este cel mai mare lac natural cu apa termală din Europa. Temperatura apei nici iarna nu scade sub 25° C .

 Lacul Balaton, cel mai întins lac din Europa, este un adevărat paradis pentru familiile cu copii mici şi amatorii sporturilor acvatice. Primăvara şi toamna sunt anotimpuri ideale pentru călărie şi plimbări cu bicicleta. Vă aşteapta 200 de km de drumuri penrru bicicletă in jurul lacului.

 Regiunea Eger-Tokaj oferă frumuseţi naturale dar şi atracţii speciale. Pe teritoriul ei sunt trei parcuri naţionale, care fac parte din Patrimoniul Mondial.Băile de Peşteră la Miscolctapolca sunt unice în Europa. In regiunea viticolă Tokaj, tot parte al Patrimoniului Mondial, se găsesc 27 localităţi. Din această zonă provine cel mai faimos vin al Ungariei, Tokaji Aszú.

 Specialităţile bucătăriei ungureşti şi vinurile sunt cunoscute şi apreciate de oaspeţii sosiţi din toată lumea. În afara specialităţilor tradiţionale, specifice bucătăriei maghiare, în Ungaria sunt prezente aproape toate bucătăriile din lume. Dovadă meniurile bogate şi multitudinea de restaurante care vă stau la dispoziţie. Sunt prezente atât hanurile numite csárda de pe marginea drumurilor cât şi micile restaurante „ca la mama acasă” sau restaurantele elegante, mondene, fiecare avînd posibilitatea de a alege locul perfect pentru a savura bucatele delicioase.

Vă invităm să treceţi pragul Ungariei, să o cunoaşteţi, să-i dezlegaţi tainele şi frumuseţile ascunse 

Află primul cele mai bune oferte