Mallorca
Cea mai mare dintre insulele Arhipelagului Baleare, Mallorca are peste 600.000 de locuitori şi o suprafaţă de 3.640 km.
Clima: datorită poziţiei privilegiate în Marea Mediterană, insula Mallorca are un climat deosebit de plăcut. Există circa 300 de zile însorite pe an, temperaturile variand între 18 grade C în luna ianuarie şi 24 de grade C în luna octombrie.
Cumpărături: să faci cumpărături în Mallorca este o adevărată plăcere. Vă puteţi cumpăra cele mai moderne lucruri şi accesorii vestimentare de la complexele El Corte Ingles sau C&A. De asemenea, puteţi alege produse din piele cu tradiţie iîndelungata, confecţii, broderii şi dantelării, obiecte de artizanat, decoraţiuni interioare. Perlele de Majorica sunt cunoscute si apreciate în lumea intreagă. Dacă veţi vizita fabrica unde se realizează aceste perle artificiale, veţi putea obţine o reducere semnificativă.
Gastronomie: a cunoaşte preferinţele culinare ale unui popor echivalează cu pătrunderea fundamentală a esenţei acelor locuri. Insula deţine o bogată şi variată artă culinară bazată pe produse proaspete. Peştele, fructele de mare, legumele şi fructele proaspete conferă bucătăriei mallorcane personalitate. Specialităţile tradiţionale sunt: supa mallorcană (vegetale fierte) servită cu pâine înmuiată în zeamă; arros brut (orez cu carne); combinaţii ingenioase de diferite tipuri de carne – pui, miel, porc – cu peşte şi fructe de mare; frito mallorcan (legume la grătar cu ficat); tumbet (amestec special de ardei, vinete, roşii cu cartofi); coca de trempo (o pizza locală cu legume). În ceea ce priveşte dulciurile, dacă călătoriţi în insula Mallorca trebuie neapărat să gustaţi faimoasa ensaimades (produs de patieserie umplut cu cremă de smochine sau măr). Acest produs tradiţional este nelipsit în orice port sau aeroport constituind un delicos “souvenir” pentru cei dragi care vă aşteaptă acasă. Delicatesele enumerate mai sus pot fi acompaniate de un vin alb (vino blanco), vin roşu (vino tinto), de un pahar cu bere sau de bautură tradiţională sangria (amestec de vin roşu cu fructe). De asemenea, trebuie neapărat să gustaţi hierbas dulces – o băutură locală făcută din alcool şi ierburi macerate.