+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

Madrid    Madrid nu este doar capitala Spaniei, ci și capitala provinciei și a comunității autonome Madrid. Localitatea este a treia cea mai populata capitala din UE, după Londra și Berlin.
Așezat în centrul peninsulei Iberice, pe rîul Manzanares și la o altitudine de mai mult de 650 metri, Madridul de pe platoul Castilian este cea mai înaltă capitală a Europei și reprezintă combinația perfectă între altitudinea înaltă și briza montană, care generează o atmosferă unică.
Madrid este un oraș este plin de viața și lumină, o locație ospitalieră, plină de cafenele și restaurante, teatre și cluburi de noapte. Madrid este capitala mondială a coridelor, iar magazinele de aici sunt printre cele mai selecte din Europa.
Atît orașul, cît și madrileniii, se remarcă prin extreme, la fel ca și vremea care de obicei este fie prea caldă, fie prea rece. În vreme ce infrastructura este foarte modernă, Madridul nu duce lipsa de atmosferă învechită și plină de istorie. Printre punctele de atracție reprezentative se numără Palatul Regal,Teatrul Regal, Parcul Buen Retiro fondat în 1631, Biblioteca Națională din 1712, precum și trei muzee absolut superbe, numite "triunghiul de aur": Prado cu cea mai frumoasa colectie de arta din lume, Centrul de Arta Regina Sofia si Muzeul Thyssen-Bornemisza gazduit in palatul renovat Villahermosa.
   Madrid este un oraș renumit și pentru viața sa de noapte și discotecile sale - cel mai mare număr de baruri pe cap de locuitor. Pentru cei mai mulți madrileni nu este ieșit din comun să danseze toată noaptea pentru ca apoi dimineața să meargă la munca - acesta este și motivul pentru care locuitorii capitalei mai sunt numiți "gatos" - pisici. În timpul verii Madrid oferă o mulțime de festivaluri și spectacole sponsorizate de primărie - luați de la chioșcul de ziare "Guía del Ocio" pentru a afla programul de concerte, filme și spectacole.
Viașa de noapte a Madridului poate fi împărțită pe zone: Plaza Mayor/Puerta del Sol este cea mai populară locație, străzile Cava de San Miguel, Cava Alta și Cava Baja fiind pline de baruri. Gran Víaeste cunoscută pentru cinematografe și teatre, iar în zona Plaza de Isabel II/Plaza de Oriente sunt multe restaurante. Poate cea mai animată zonă pentru în timpul nopții este Argüelles/Moncloa, unde sunt multe cluburi și fastfood-uri în care se întîlnesc studenții.
Madridul are destule muzee pentru a ține un turist ocupat pe toată perioada sejurului, dar nu trebuie trecute cu vederea nici regiunile din împrejurimi, cu priveliști magnifice.

De la

Revelionul 2018 in Madrid!

Perioada: 29.12.2017 -  02.01.2018 (5 zile / 4 nopti)

Ziua 1 (29.12)  BUCURESTI – MADRID, tur de oras

Află primul cele mai bune oferte