+(373)22 925-529+(373)22 924-429
 • Română
 • Русский

Muntenegru

Cunoscut şi ca "Perla ascunsă a Mediteranei", Muntenegru, deşi o ţară mică, oferă turiştilor satisfacţia petrecerii vacanţei într-un loc de o frumuseşe rară, beneficiind de o diversitate uimitoare, de la plajele cu nisip din cel mai fin şi soare îmbietor la munţi înalţi, cu lacuri ca pietrele preţioase a unui colier.

 In aceasta tara minunata aveti ocazia ca intr-o singura zi sa savurati o cafea pe plajele de pe Riviera Budva, sa luati pranzul in timp ce ascultati trilurile pasarilor pe marginea lacului Sadar si sa cinati la un foc de tabara pe pantele Muntelui Durmitor.

Istoria turbulenta a acestei tari a lasat in urma numeroase monumente istorice pe tot teritoriul. Marea albastra cu plajele nesfarsite, raurile limpezi si masivele muntoase, impreuna cu spiritul vremurilor apuse, fac din Muntenegru destinatia ideala pentru o vacanta de neuitat. Tara beneficiaza de multe zile cu soare pe timpul verii si o cantitate mare de zapada iarna, astfel ca va puteti petrece vacanta aici indiferent de anotimp.

Orasele muntenegrene au o arhitectura bogata, datand din diverse perioade. Datorita numeroaselor evenimente si festivaluri traditionale, turistii au ocazia sa afle mai multe despre tarditiile si obiceiurile locurilor. In ultimii ani, Muntenegru a intrat in pas cu modernitatea si ofera facilitati pentru sporturi extreme.

Principalele atractii turistice

 • Vizitati portul aglomerat Kotor si centrul istoric pitoresc, cu arhitectura venetiana, turnul cu ceas din secolul XVII, catedrala St Tiphun din secolul XII, muzeul naval si multe alte atractii.
 • Gustati uleiul de masline facut din cel mai vechi maslin din lume, aflat in Bar, un centru cultural, port si o destinatie pulara pe coasta Adriaticii.
 • Explorati Herceg Novi, un oras vechi de 700 ani, in care se afla manastirea baroca Savina. In apropiere se afla Herceg Novi Riviera si orasul Topla, in care a fost educat faimosul poet si preot Petar II Petrovic Njegos.
 • Plimbati-va prin Ulcinj, unul dintre cele mai vechi orase de pe coasta Adriaticii. Principalel atractii includ turnul Balsica si moscheea biserica renascentista, care acum adaposteste Muzeul Orasului. O alta atractie este plaja Velika Plaza, cu lungimea de 12km.
 • Faceti o excursie pe masivul Lovcen, unde se afla Mausoleul Njegos.
 • Admirati manastirea Ostrog din secolul XVII, care a fost construita pe o stanca verticala pe drumul dintre Danilovgrad si Niksic.
 • Puteti face drumetii, ciclism, planorism sau rafting in Parcul National Durmitor, aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, datorita peisajului glaciar, varfurilor inalte, padurilor de pin dese si printre cele mai adanci defileuri din Europa.
 • Priviti pasarile din zona lacului Scadar, din valea Zetsko-Skadarska. Aici se afla in jur de 270 de specii de pasari, un complex de 20 de manastiri si numeroase insule.
 • Relaxati-va pe plajele de pe Ulcinjska Riviera, care se intinde pe 13km.
 • Explorati lacul Biogradska si Parcul National Padurea Primara, una dintre ultimele trei jungle din Europa, care se intinde intre raurile Lim si Tara. In Muntii Bjelasica puteti vedea vulturi.
 • Plimbati-va prin gradina botanica din Kolasin, situata in salbaticia din muntii Bjelasica, Sinjajevina, Vucje si Kljuca, cu multe plante rare.

Află primul cele mai bune oferte