+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

Dublin

 

   Dublin este capitala și totodată cel mai mare oraș a Irlandei. Orașul este situat pe malurile rîului Liffey. Se spune că numele englezesc „Dublin” este derivat de la numele irlandez „Dubh Linn”, care înseamnă „balta neagră”. Totuși, mulți istorici nu agreează această etimologie, fiindcă numele contemporan irlandez al orașului este Băile Átha Cliath, nu Dubh Linn. 
Dublin este un centru cultural major în Irlanda. Cartierul Temple Bar este o zonă cunoscută mondial pentru viața sa de noapte și este populară cu persoane din Regatul Unit și alte regiuni ale Europei.
   În Dublin se găsesc cele mai mari și mai prestigioase muzee din Irlanda: Muzeul Irlandez de Artă Moderna, Galeria Naționala Irlandeză, Galeria Municipală Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty și trei filiale a Muzeului Național a Irlandei.
Una dintre cele mai vechi regiuni dublineze o constituie Temple Bar, cartierul în care se concentrează o mulțime de restaurante, pub-uri și magazine moderne. Majoritatea atracțiilor se află în partea de sud a râului Liffey - un râu foarte curat si plin cu pește.
Orașul are multe parcuri publice, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Parcul "Phoenix". Chiar în centrul orașului se găsește Catedrala „Sf. Patrick”, construită pe terenul unde legendarul Sf. Patrick boteza localnicii. Unul dintre centrele turistice ale Dublinului este obeliscul înalt de 61 m, ridicat în cinstea contelui Wellington, și Piața „15 acri”, care a fost cândva loc pentru dueluri, devenită astazi teren de joaca. Alte locuri vestite în care se găsesc mai multe clădiri cu o arhitectură georgiană sunt scuarul Merrion, Elly Place și Fitzwilliam.
Castelul Dublin este locul în care, din sec. XII pâna în 1920, se află administrația britanică. El a fost construit pe un deal în partea de vest a orașului. Biblioteca „Chester Beatty” din interiorul castelului deține o colecție unică de papirusuri vechi, manuscrise islamice, opere de artă chineze, japoneze, indiene și ale altor țări răsăritene. Tot aici se păstrează câteva texte biblice și alte scrieri creștine. Această bibliotecă conține, de asemenea, una dintre cele mai bogate colecții de gravuri și cărti tipărite din lume.
Muzeul irlandez de Artă Modernă, situat în frumoasa clădire a Spitalului regal Kilmainham, a fost construit în 1680 și a fost prevăzut inițial pentru militarii trecuți în rezervă. Muzeul de Stat se află în incinta celor mai vechi din Europa cazarme - Collinn și în scuarul Klark. Acesta deține o colecție bogată de haine vechi, mobilă, obiecte de uz casnic și artizanat, precum și colecții de obiecte din argint, ceramică și sticlă. Deschis în 1890, muzeul deține și niște colecții absolut unicate. Există de asemenea exponate ce datează din anul 2000 î.Hr.și pâna în sec. al XX-lea. Iar colecția de arheologie egipteană „Ancient Egipt” este una dintre cele mai bogate din lume.

De la

Preţ: 
374
EURO
Oraș plecare: 
Chişinău
Tip Transport: 
Avia

City Break Dublin!

Țara: 
Irlanda
/
Oraș: 
Dublin

Hotel Abberley Court 3*, Dublin, Irlanda
***

Hotelul e situat în inima centrelor de cumparaturi și cartierul de afaceri Tallaght, acest hotel în stil contemporan are un restaurant grătar condus de bucătarul premiat Jimmy Dunne.

Află primul cele mai bune oferte