+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

EAU

Emiratele Arabe Unite este o federatie formata din sapte emirate suverane, formate cand britanicii s-au retras din Golf in 1971. Capitala federatiei, Abu Dhabi, se afla in emiratul ce poarta acelasi nume. Emiratele Arabe sunt dominate de desert, in acelasi timp insa este o tara a peisajelor contrastante, de la dunele de nisip care inspira calatorul la oazele bogate, de la muntii stancosi la campiile fertile. Emiratele Arabe Unite, una dintre destinatiile turistice care se dezvolta cel mai repede din lume, are toate ingredientele necesare pentru o vacanta de vis: soare, nisip, mare, sporturi, legendarele duty-free- uri dinDubai, o cultura traditionala care intriga turistul si un mediu sigur si primitor.

Turismul în Emiratele Arabe Unite a înregistrat în ultimii ani o dezvoltare intensă. În anii 50 ai secolului 20, pe teritoriul lor au fost descoperite importante zăcăminte de petrol, ceea a adus statelor federaţiei o enormă bogăţie. S-a început realizarea unor proiecte grandioase, care au transformat încetul cu încetul Emiratele într-o lume a luxului şi bogăţiei. În ziua de azi nu sunt numai un spaţiu al oamenilor de afaceri înstăriţi, ci şi o destinaţie turistică foarte căutată pentru combinaţia exotică de vechi tradiţii culturale şi de modernitate. Zgârie-nori atingând înălţimi greu de imaginat, insule artificiale în formă de palmieri, Burj Al Arab - "Hotelul de Aur", de şapte stele, de un lux incredibil, cea mai preţioasă comoară a Emiratelor Arabe Unite, toate acestea sunt numai câteva dintre atracţiile care îi fascinează aici pe vizitatorii din întreaga lume. Doritorii de odihnă şi relaxare au la dispoziţie plaje minunate cu nisip alb şi fin, iar toate complexurile hoteliere oferă o multitudine de posibilităţi de a petrece o vacanţă activă făcând scufundări şi alte variate sporturi.

Printre atractii se numara Muzeul Petrolului- care ofera o prezentare audio-vizuala a etapelor dezvoltarii uimitoare a orasului in ultimii 30 ani, si Fortul Alb - locuinta originala a conducatorilor. Se viziteaza de asemenea faimoasa Faleza cu pietele si gradinile sale luxuriante, casa constructorilor de nave cu panze- unde se mai construiesc inca barcile traditionale in acelasi mod ca acum sute de ani, magazine de covoare persane si de mestesuguri traditionale ‘tali'.
 

 

 

 

 

Află primul cele mai bune oferte