+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

Creta

 

    Creta este cea mai mare insula a Greciei și pe locul cinci ca marime, în Marea Mediterană, avînd o suprafață de aproximativ 8.000 km pătrați. Insula are o coasta de 1.000 km presărată cu grote, golfulete și peninsule. Nu putem uita de nisipul moale și fin al plajelor superbe, tocmai acesta fiind motivul pentru care Creta este o destinație turistică aleasă de milioane de călători.
La capitolul turism Creta are o infrastructură ce se pliaza pe toate gusturile - o gamă largă de facilități, de la hoteluri de lux la ospitalitatea localinicilor și campinguri. Accesul pe insula se realizează fie prin cele două aeroporturi internaționale din Heraklion și Chania, fie prin porturile din Heraklion, Chania, Rethimnon și Agios Nikolaos. De cele mai multe ori capitala insulei Creta, Heraklion (Iraklion sau Candia), este locul de început în explorarea insulei.
   Creta are o strălucire magică și o luminozitate specială născută din întalnirea munților cu marea de azur. Animalele și vegetația de pe insulă sunt unice în lume, iar atmosfera miroase a ierburi aromatice, fructe proaspete, ulei de măsline și brînza sănătoasă a caprelor. Interiorul insulei Creta este predominant muntos, această caracterstică geografică reflectîndu-se și în caracterul locuitorilor. În vest se află Munții Albi (Lefka Ori) - 2.453 m, în centrul insulei găsiți Munții Idi (Psiloritis) - 2.456 m, iar în est sunt Muntii Dikti - 2.148 m.
Insula Creta are o forma alungită și este împărțită în patru prefecturi, de la vest la est: Chania,Rethymnon, Heraklion și Lassithi. Principalele orașe de pe insula sunt capitala Heraklion, Chania (Hania), Rethymnon, Ierapetra, Agios Nikolaos, Elounda, Malia, Hersonissos, Myrtos, Sitia. Clima insulei este placută tot timpul anului, sezonul turistic avînd durata aprilie - octombrie.
Obiectiv important pe insula Creta, este Chania, al doilea oraș de pe insula, situl arheologic Knossos, castelele venețiene (Imeri Gramvousa, Frangocastello), mănăstirile pline de peripeții (Arkadi, Triada, Preveli), platoul Lassithi și Agios cu plajele minunate din apropiere. Cea mai frumoasă parte a Cretei este coasta sudică din jumatatea de vest a insulei. În marginea de sud-vest se află o minunată plaja roz (Elafonissi), iar orașul Paleochora este unul dintre cele mai relaxante locuri din lume.
   Creta este leagănul celei mai vechi civilizații europene, cea Minoică. Templele și palatele construite de ei au stat la baza multor mituri și înca sunt unele dintre cele mai impresionante situri arheologice. Creta a avut parte de un rol marginal în dezvoltarea Greciei clasice.

De la

Preţ: 
443
EURO
Город выезда: 
Кишинев
Тип транспорта: 
Avia

Отель Anna Maria Village 4*, Крит, Греция
****

Расположенность отеля Anna Maria Village на небольшой возвышенности с открывающимися морскими видами создае

De la

Preţ: 
262
EURO
Город выезда: 
Кишинев

Отель Hersonissos Palace 4* Греция, о. Крит
****

Cовременный отель с элементами греческого неоклассического стиля очаровывает ухоженной территорией и изыскан

De la

Preţ: 
142
EURO
Город выезда: 
Кишинев

Отель Begeti Bay 3* Греция, о. Крит
***

Небольшой экономичный отель рядом с пляжем.

De la

Preţ: 
649
EURO
Город выезда: 
Одесса
Тип транспорта: 
Avia

Отель Iberostar Hermes 4* Греция, Крит
****

Из отеля открывается красивый вид на залив Мирабелло и горы.

De la

Preţ: 
872
EURO
Город выезда: 
Одесса
Тип транспорта: 
Avia

Отель Iberostar Mirabello Beach 5* Греция, о. Крит
*****

Великолепный пятизвездочный отель, покоряющий своей элегантностью и роскошью.

Подписаться на новости