+(373)22 925-529+(373)22 924-429
  • Română
  • Русский

De la

450
MDL

Rezervează

PADUREA DOMNEASCA (ZIMBRARIA+SUTA DE MOVILE+CHEILE BUTESTI) + LACUL COSTESTI + DEFILEUL DURUITOAREA

Cea mai mare rezervatie stiintifica din Moldova se gaseste in lunca Prutului de Mijloc, intr-o zona cunoscuta drept “Padurea Domneasca”, la aproximativ 185 km de Chisinau. Padurea din lunca Prutului, luata sub protectia statului din anul 1993, este una dintre cele mai valoroase din Europa,avand o suprafata  de 6039 ha, din care 3054 ha sunt paduri. Padurea este  reprezentata  cu specii caracteristice acestui mediu: salcii, plopi, stejari, fagi etc. In aceasta rezervatie o colonie de egrete cuibaresc nu in stufarii si tufisuri de rogoz, ci pe arbori, ocupand o suprafata considerabila.

Localnicii numesc acest loc “Tara batlanilor”, un adevarat paradis pentru aceste pasari, inclus in Cartea Recordurilor. O alta curiozitate se gaseste intr-o alta extrema a rezervatiei actuale, care se numeste “Suta de movile”, în numar de peste 3500 de movile, care ramân deocamdata o enigma .

Nu departe de satul Buteşti, r-nul Glodeni, rîuleţul Camenca a săpat un pitoresc canion  “Cheile Butesti” în recifii calcaroşi din zona Prutului. Aici s-a format o peşteră naturală, care a fost locuită din cele mai străvechi timpuri.

Lacul de acumulare de la Costesti  este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Defileul Duruitoarea. Nu departe de orăşelul Costeşti, la est de satul cu acelaşi nume, curge rîul Duruitoarea, un afluent al rîului Ciugur, care a săpat  un defileu adînc. Pantele sale calcaroase abrupte sînt marcate de grote, înfrumuseţate cu stînci, ce au cele mai neobişnuite forme.

Pretul include:

- transport tur/retur;

- serviciul de ghidaj;

Tour Prices Per Group: 
2 - 4
1350
MDL
5 - 9
600
MDL
10 - 17
450
MDL